La Castel restaurant nunti Brasov cu tradiție în organizarea de evenimente cu peste 8 ani de experiență.

Vrei sa iți organizezi nunta in Brasov și ești în căutarea unui restaurant de evenimente perfect?

Restaurant nunti Brasov La Castel – Iti punem la dispoziție un cort de nunti complet echipat cu, ring de dans, bar, mese rotunde, scaune pentru evenimente, clima şi nu in ultimul rând terasa şi locuri de parcare.

Noi cei de la Restaurant nunti Brasov La Castel știm ca evenimentele unice din viata noastră trebuiesc organizate bine, de aceea îți oferim sprijin încă de la început.

Îți oferim consultanta necesara sa organizezi acest eveniment cel mai bine. Îți oferim contactele noastre pentru furnizori de decorațiuni nunti, marturi, plicuri personalizate, meniuri, aranjamente florare, formații de muzica live, dj, fotografi şi videografi.

Restaurat nunti Brasov La Castel va prezinta nunta și tradițiile ei

Căsătoria este începutul unei noi vieți, cea de familie, și este un angajament asumat pe toată durata vieții. Ea este mai mult decât o uniune fizică; este, de asemenea, o uniune spirituală și emoțională. Când un bărbat și o femeie se căsătoresc, cei doi devin unul.

Căsătoria este o legătură ca nici o alta. Ne oferă un partener de viață, un stâlp de sprijin, cu care trecem împreună prin provocările vieții.

Toate evenimentele legate de uniunea prin căsătorie trimit la tradiții vechi, acestea fiind cele care i-au ajutat din timpuri imemoriale pe cei doi tineri să pornească pe acest drum.

Restaurat nunti Brasov La Castel va prezinta cererea în căsătorie

Originea exactă a acestei tradiții nu este cunoscută, dar există multe idei care legate de modul în care a apărut.

Actul de a coborî pe un genunchi vine din Evul Mediu când bărbații se aplecau în fața femeilor pe care le adorau.

Dinr-un punct de vedere religios, îngenunchearea în fața cuiva este un semn de respect, loialitate și ascultare.

Chiar și astăzi majoritatea bărbaților încă mai coboară pe un genunchi pentru a face cererea în căsătorie.

Simbolic, acest act reprezintă o anumită vulnerabilitate și o conexiune emoțională profundă, arătând că sunteți dispus să vă angajați pentrul restul vieții să îi oferiți celeilalte jumătăți ceea ce are nevoie și își dorește.

Aproape că te predai iubirii tale. Cu adevărat romantic!

Inelul de logodnă

Dăruirea unor inele simple o dată cu logodna a început în Egiptul antic, cercul simbolizând un ciclu care nu se încheie niciodată iar spațiul din interiorul său imaginând o poartă.

Adăugarea unui diamant a fost popularizată de sicilieni care credeau că piatra a fost forjată de focurile iubirii.

Petrecerea burlacilor sau a burlăcițelor

Acestea vin la noi din tradiții vest europene.

Petrecerile exclusiv feminine dinaninte de căsătorie datează însă din Grecia antică, cănd festivitățile legate de nuntă erau împărțite în trei părți, cea de început fiind o petrecere doar a femeilor numită Gamos.

Abia la jumătatea anilor ’60, petrecerile burlăcițelor au început să crească în popularitate, ajutate probabil de faptul că revista The Times a raportat că stripperul masculin este nepotrivit la o astfel de sărbătoare. Evident că rezultatul a fost tocmai opus intenției jurnaliștilor.

Petrecerile burlacilor, exclusiv masculine, au apărut în jurul unei perioade similare în antichitate și sunt, de asemenea, în mod tradițional grecești.

În orașul Sparta din Grecia Antică, se organizau sărbători când se arunca în sus și se prindea mirele, astfel marcând sfârșitul vieții de burlac.

Domnișoarele de onoare

Tradiția domnisoarelor de onoare are un trecut similar înrădăcinat în superstiție.

În trecut, însoțitoarele miresei se îmbrăcau similar cu ea pentru a confunda și distrage spiritele rele care încearcă să strice fericirea miresei.

Cavalerii de onoare

Cavalerul de onoare era cândva un bărbat spadasin priceput.

Atunci când nunțile erau folosite ca o tranzacție de afaceri, mai degrabă decât o uniune din dragoste, mirele avea nevoie de un spadasin bun care să ajute fie să recupereze o mireasă fugită, fie să-și apere familia supărată a miresei, care poate nu aprobă uniunea.

Actul de a „da” o fată în căsătorie

Aceasta este o altă tradiție care datează de pe vremea când căsătoria era mai mult un aranjament de afaceri.

Miresele erau literalmente predate „unui nou proprietar”, de obicei în schimbul banilor sau al zestrei.

În zilele noastre, depinde de mireasă dacă alege să fie „dată”. Poate fi un moment special de împărtășit cu familia, cu condiția să te simți confortabil.

De ce mireasa stă în stânga mirelui?

Mireasa stă în stânga mirelui în timpul ceremoniei de nuntă, astfel încât mirele să o poată proteja cu brațul stâng și să-și folosească sabia cu dreapta.

În mod tradițional, mirele ar trebui să lupte cu orice persoană care încerca să-i fure soția – în mare parte membri ai propriei familii, întrucât era obișnuit pentru ei să creadă că va fi „furată”.

De ce se poartă verigheta pe al patrulea deget al mâinii stângi?

Mulți cred că tradiția a început cu romanii, care au crezut că o venă curgea direct de la al patrulea deget de pe mâna stângă spre inimă.

Alții cred că a început pur și simplu pentru că mâna stângă este în general cel mai puțin folosită și deci o alegere mai practică pentru podoabă.

Egiptenii foloseau degetul mijlociu al mâinii stângi, în timp ce galii și britanicii antici au preferat degetul mic.Romano-catolicii au preferat să folosească mâna dreaptă pentru logodnici și verighete până la mijlocul secolului al XVIII-lea.

Rochia de mireasa

În timp ce modele s-au schimbat de-a lungul anilor, rochiile de mireasă reflectă adesea tradițiile și obiceiurile din vremurile trecute.

Abia când regina Victoria a Angliei a purtat o rochie albă în ziua nunții sale în 1840, rochia de mireasă albă pe care o știm astăzi a devenit populară.

Voalul miesei

Căsătoriile aranjate sunt adesea citate atunci când se discută despre originea voalului de nuntă.

Când fiicele erau considerate o marfă pentru familia lor, o căsătorie era un mod de a încheia acorduri economice între familii.

Mireasa și mirele se întâlneau probabil pentru prima dată în ziua nunții lor, la altar.

Voalul a fost folosit pentru a ascunde trăsăturile miresei, fiind ridicat doar după încheierea ceremoniei de căsătorie. Scopul era de a împiedica mirele să se răzgândească, dacă nu i-a plăcut ceea ce a văzut.

Unii istorici spun că romanii au fost primii care au încorporat vălul în ceremonia de nuntă, crezând că mireasa poate atrage spiritele rele în ziua ei importantă.

Voalul era folosit pentru a acoperi fața miresei pentru a o proteja de spiritele rele care erau geloase de fericirea ei și căutau să perturbe uniunea. Astăzi, vălul a ajuns să simbolizeze virtutea miresei.

Buchetul miresei principalul element de decorare a mesei mirilor la Restaurat nunti Brasov La Castel

Obiceiul buchetelor de flori își are originea în cele mai vechi timpuri. Femeile purtau buchete aromate de ierburi și mirodenii pentru a îndepărta spiritele rele.

De asemenea, se credea că este o măsură preventivă în contactarea bolilor. Astăzi mireasa alege un aranjament de flori care să îi placă sau să se potrivească cu tema nunții sale.

Tortul de nuntă in prim plan la Restaurant nunti Brasov La Castel

Tortul de nuntă a fost o componentă a nunților încă din perioada medievală. Restaurant nunti Brasov La Castel te ajuta sa alegi cantitatea potrivita de tort pentru invitatii tai.

Inițial, prăjiturile erau făcute din grâu, care era un simbol al fertilității și al prosperității.

Prăjitura de nuntă simplă a evoluat într-un tort sofisticat. Culoarea tortului este de obicei albă, simbolizând puritatea.

Sarcina comună a miresei și a mirelui de a tăia tortul a fost menită să simbolizeze prima lor activitate împreună în viața căsătorită.

Gestul de a se hrăni reciproc este un simbol al angajamentului pe care și-l iau mirii.